Courtyard Garden, Notting Hill

A range of steel elements for a complex courtyard garden water scheme, as part of a luxury residential conversion project in west London.

Back to Our Work >

About the project

This courtyard garden is the centrepiece of a project that saw a former Victorian post office in London’s Notting Hill transformed into a contemporary luxury residence.

The design, by Peter Reader Landscapes, included dividing features, changes of levels and different materials to create a series of ‘virtual rooms’. These were drawn together by a complex water scheme, for which we were commissioned to design and manufacture the metal elements. The water enters the garden via a water feature with a distinctive blade and catch pool. It’s channelled along a winding rill to a reflective pool, which is crossed by a bridge. All were fabricated in 316 stainless steel, selected for its corrosion resistance and excellent forming and welding characteristics. We also produced the framework for the patio, which appears to ‘float’ over the water, plus a set of eight planters in five different sizes, made in mild steel and powder coated.

The restricted dimensions, complex design and prestigious location demanded precise engineering, absolute attention to detail in fit and finish, and close cooperation with the other professionals involved.

About the project

This courtyard garden is the centrepiece of a project that saw a former Victorian post office in London’s Notting Hill transformed into a contemporary luxury residence.

The design, by Peter Reader Landscapes, included dividing features, changes of levels and different materials to create a series of ‘virtual rooms’. These were drawn together by a complex water scheme, for which we were commissioned to design and manufacture the metal elements. The water enters the garden via a water feature with a distinctive blade and catch pool. It’s channelled along a winding rill to a reflective pool, which is crossed by a bridge. All were fabricated in 316 stainless steel, selected for its corrosion resistance and excellent forming and welding characteristics. We also produced the framework for the patio, which appears to ‘float’ over the water, plus a set of eight planters in five different sizes, made in mild steel and powder coated.

The restricted dimensions, complex design and prestigious location demanded precise engineering, absolute attention to detail in fit and finish, and close cooperation with the other professionals involved.

Location
Notting Hill, London

Client
Kenham Building Ltd

Designer
Peter Reader Landscapes

Call us on 01903 716960 for a quote on a similar project you may have